Vi er Plastic Bank Partnere

Fordi plastik hverken hører til i dine briller - eller i havet

Vi er Plastic Bank Partnere

Fordi plastik hverken hører til i dine briller - eller i havet

Bæredygtige solbriller til dig, der også bekymrer dig om den verden, vi lever i

Hos os får du kun bæredygtige solbriller og bæredygtige briller. Så vi sammen kan passe på miljøet og vores klode. Det er i vores øjne et helt naturligt ansvar at tage, når man, som vi, er en international virksomhed.

Derfor er vi også stolte over, at vi har indgået et partnerskab med Plastic Bank, der i den grad gør deres for at sikre en mere bæredygtig omstilling ved at indsamle plastik, inden det ender i verdenshavene.

Vi står skulder mod skulder med store brands som IBM, HUGO BOSS og Henkel om at fjerne plastikken fra verdenshavene

Partnerskabet med Plastic Bank ligger vores hjerter meget nært. Vi er stolte af at samarbejde med stærke brands som IBM, HUGO BOSS og Henkel om at fjerne plastikken fra verdenshavene via en organisation som Plastic Bank. Det er lige præcis ved at teame op, at vi for alvor kan gøre en forskel. Du er også med i dette projekt. Som vores kunde er du også med til at sikre, at plastikken ikke ender i verdenshavene – hver eneste gang du køber et par bæredygtige solbriller eller bæredygtige briller hos os.

Vores commitment:
For hver solgt solbrille sikrer vi, at 2 kg plastik ikke ender i verdenshavene.

Det svarer til 100 halvliters plastikflasker.

Helt lavpraktisk foregår det sådan, at der bliver samlet 2 kg plastik ind pr., brille, vi sælger. Vi gør meget ud af, at dette er valideret og sikkert for dig som forbruger – så du kan vide dig sikker på, at dit og vores bidrag rent faktisk nytter. For dét gør det.

Hos PREGO er vi meget ambitiøse, og derfor har vi offentligt garanteret at indsamle 20.000 kg plastik inden for 2 år. Det svarer til en million halvliters plastflasker.

Bæredygtighed handler også om mennesker

Særligt de mennesker, der samler plastikken ind, inden det kommer ud i vores verdenshave. Plastic Bank sørger for, at de mennesker, der indsamler plastikken, er lokale. På den måde er der også et socialt aspekt i initiativet, som vi synes giver så god mening.

Fordi Plastic Banks arbejde ikke kun redder verdenshavene fra plastik, men samtidig hjælper de lokale med et meningsfuldt arbejde, der kan være en hjælp til selvhjælp. Og en måde, hvorpå de lokale kan ophøje deres levestandarder.

I vores øjne er projektet social plastic full circle. Og det er vores måde at hjælpe både vores planet og vores medmennesker. Bæredygtighed handler nemlig i vores bog i høj grad om mennesker og deres leveforhold – sustainability er også, at mennesker kan forsørge sig selv. Og det vil vi gerne bidrage til.

At producere bæredygtige briller er ikke noget, vi bare gør for sjov; vi har set, det virker

Når du køber et par bæredygtige solbriller hos PREGO, bidrager du altså til at samle 4 kg plastik ind.

Det kan være lidt sjovt at tænke på, når nu der ikke er plastik i lige præcis den brille, du køber hos os. Men plastik er og bliver en stor del af problemet, når det kommer til bæredygtighed. Derfor er det i vores øjne også et vigtigt sted at sætte ind. Fordi det virkelig nytter. Både rent praktisk, fordi plastikken ikke når ud i havet, men også menneskeligt for de lokale, der får en håndsrækning i en tilværelse, som måske ikke altid er lige let.

Hos PREGO er vi meget ambitiøse, og derfor har vi offentligt garanteret at indsamle 20.000 kg plastik inden for 2 år. Det svarer til en million halvliters plastflasker.

Hos PREGO får du total gennemsigtighed

Vi er en international virksomhed, der også får lavet vores produkter internationalt. Det stiller høje krav til både os og vores samarbejdspartnere, så du kan vide dig sikker på et kvalitetsprodukt, der er lavet under ordentlige forhold.

Det kræver total gennemsigtighed i hele vores leverandørkæde. Og det kræver, at vi tager stilling til hver enkelt del i vores produkter – lige fra næsedupperne til selve brillestellet. Vi skal vide præcis, hvordan og under hvilke forhold hver del er fremstillet, så vi med ro i maven kan garantere dig ordentlige produkter, der er lavet under ordentlige forhold.

For at sikre dig som forbruger er vores auditering af vores leverandørkæde alfa og omega. Du skal vide 100 %, hvad du får, og hvorfra du får det. Og vi skal vide, at vi kan stå inde for vores produkter, og at der i produktionen af dem er taget hensyn til både bæredygtighed og menneskerne på fabrikkerne.

Hos PREGO får du produkter af god kvalitet. Produkter, der holder længe, og ikke bare bidrager til den stigende køb-og-smid-væk-kultur. Så hvis du ligesom os også tror på, at vi alle må gøre vores for at passe på vores jord og hinanden, så er du kommet til det helt rette sted.

Vi bruger bomuldsbaseret acetat i stedet for plastik

Selvom vores briller ikke er lavet af plastik, føler vi stadigvæk, at vi har et ansvar. Vi samarbejder ikke med Plastic Bank, fordi vi har dårlig samvittighed. Faktisk er der slet ikke plastik i vores briller. Vi laver bæredygtige solbriller og bæredygtige briller. De er lavet af acetat. Vi har valgt at producere vores briller i acetat, da dette materiale belaster vores miljø mindre, end for eksempel plastik gør. Du kan læse mere om forskellen på acetat og plastik og vores bæredygtige solbriller i vores ofte stillede spørgsmål her.

Selvom vores bæredygtige solbriller og bæredygtige briller forurener mindre end plastiksolbriller, anbefaler vi stadig, at du afleverer din PREGO-brille eller -solbrille der, hvor du har købt den.

For når du afleverer dine gamle briller, sørger vi for, at de kan få nyt liv ved at give dem videre til Syn For Sagen, som giver mennesker i udviklingslande nyt syn og forandrer deres liv. Du kan læse mere om Syn For Sagen her.

På den måde kan vi alle stå sammen om at passe på miljøet. Og vi tror på, at selv de mindste ting nytter, hvis vi alle sammen løfter i flok.