Prego: Kvalitetsbevidst og danskejet siden 1966

Hej. Vi hedder Jesper og Danny. Vi er PREGO. Måske har du tidligere kendt os som Frands Jensen. Lige siden begyndelsen af PREGOs rejse har innovation og bæredygtighed været på vores dagsorden.

Vi arbejder direkte med producenterne, så du er sikret briller, der er lavet under ordentlige forhold og i god kvalitet.

Foruden at give dig kvalitetsbriller, der holder, vil vi gerne hjælpe socialt og bidrage til mennesker i hele verdens levestandard. Og så vil vi gøre vores til at gøre den verden, som du og vi lever i, mere bæredygtig.

Når du køber briller hos os, kan du vide dig sikker på, at hver enkelt del udvikles med omhu. Lige fra selve brillen til dens indpakning. På samme tid har vi fuldstændig styr på, hvad der foregår i kulissen. 100 % gennemsigtighed i brillens vej fra fabrikken til dig er alfa og omega for både os, vores leverandører og dig som forbruger. I vores bog hænger pris, kvalitet og bæredygtighed sammen – det koster noget at tage ansvar for den verden, vi lever i.

Læs mere om PREGOs historie og vores vej hertil lige herunder.

1996
FRANDS JENSEN: DER HVOR DET HELE STARTEDE
1966 var der, hvor det hele startede. Jespers farfar Frands stod i spidsen, da PREGO (som dengang hed Frands Jensen) tog sine første skridt i Odense. Selvom det er mange år siden, er grundtankerne i firmaet og Frands’ vision med virksomheden stadig den samme.Frands har altid været meget optaget af samarbejdet med fabrikkerne. Fabrikkerne, som producerer PREGO, er samarbejdspartnere, vi har haft siden begyndelsen. Det yngste forhold er over 15 år. Men selvom vi har samarbejdet med fabrikkerne i lang tid, gennemfører vi stadigvæk løbende, omfattende auditeringer både i form af, at vi selv besøger fabrikkerne, og via eksterne bureauer (herunder Bureau Veritas) i henhold til anerkendte, internationale standarder, heriblandt BSCI og SMETA/SEDEX.Auditeringerne har blandt andet fokus på Labour Standards, Health and Safety og Environment and Business Ethics. Det har altid og vil altid være meget vigtigt for os, fordi det er din garanti for briller, der er lavet under ordentlige forhold og af gode materialer.For Frands var det ikke et succeskriterie at presse leverandørerne så meget som muligt på pris og kvalitet, men derimod at lave aftalevilkår, som tillod ordentlige arbejdsforhold og god produktkvalitet. Det, der betød noget for ham, og som stadig er grundtanken i PREGO, er respekten for fabrikanterne og deres kvalitet. For som han engang sagde til Jesper: “Du skal ikke forsøge at spare 50 cent; det ender bare med at koste dig en dollar.” Selvom Frands ikke længere er i firmaet, lever hans visioner stadig videre, og derfor går vi den dag i dag stadigvæk aldrig på kompromis med den gode kvalitet.
1996
1997
PREGO LANCERER SIN FØRSTE KOLLEKTION
I 1997 lancerer PREGO sin første kollektion - allerede på dette tidspunkt, var missionen at skabe design, der holdt længe. Brillerne i den første kollektion blev anset som moderne og minimalistiske af samtiden.
1997
2001
JESPER OVERTAGER FAMILIEFORETAGENDET
PREGO har siden begyndelsen været et familieforetagende. I 2001 bliver det Jespers tur til at fortsætte forretningen. For Jesper er det for eksempel vigtigt at fortsætte det gode samarbejde, som hans farfar havde med leverandørerne - mange af dem også familieforetagender med mennesker, der har kendt Jesper, siden han var teenager. Da Jesper overtog virksomheden, blev det selvfølgelig på hans egen måde. Og siden 2001, hvor Jesper kom i spidsen, har bæredygtigheden og innovationen fået lov til at fylde endnu mere i virksomheden, selvom den altid har været en del af PREGOs DNA.
2001
2003
PREGO FÅR FOR ALVOR FODEN INDEN FOR HOS NOGLE AF DE HELT STORE SPILLERE PÅ MARKEDET
I 2003 er PREGOs supply chain stærkere end nogensinde før. Vi bliver utroligt stolte, når nogle af de største retailers i verden skeler til PREGO for at se "how it's done". Og dét tager for alvor fart i 2003. Vi stiller gerne vores knowhow og leverandørkæde til rådighed, når for eksempel kendte modebrands har brug for det. På den måde kan vi også fortsætte med at dygtiggøre os og gøre vores processer endnu skarpere.
2003
2004
PREGO BEGYNDER AT EKSPORTERE EGET BRAND UDEN FOR SKANDINAVIEN
I 2004 begynder vi at eksportere vores eget brand uden for Skandinavien. Det er et kæmpe skridt på vejen til at blive den internationale virksomhed, som vi er i dag. Men det er også et stort ansvar, som vi ikke tager let på. For når man er en global virksomhed, som vi er, må man også tage stilling og yde sit bidrag i den verden, vi lever i.
2004
2014
PREGO OG KAREN SIMONSEN STARTER ET SAMARBEJDE OP
I 2014 lancerer vi Karen Simonsen x PREGO. En kollektion med afsæt i Karen Simonsens helt særlige stil og univers kombineret med vores mangeårige erfaring med kvalitet og pasform. Kollektionen fokuserer på farver, detaljer og stil, samtidig med at du får en solbrille, der passer godt på dine øjne. Samarbejdet med Karen Simonsen er fortsat en hjørnesten i vores forretning og et samarbejde, vi skatter meget højt, fordi vi elsker Karens helt unikke og smukke stil.
2014
2015
PREGO BEGYNDER AT SAMARBEJDE MED TOM KRISTENSEN
I 2015 skaber PREGO sammen med Tom Kristensen en kollektion af solbriller til den cool, moderne mand. Solbriller med fokus på detaljen, hvor intet er overladt til tilfældighederne, og hvor alle materialer er særligt udvalgte. Der kan selvfølgelig også trækkes direkte tråde mellem solbrillekollektionen og Tom Kristensens racerkørerkarriere. Det er et helt særligt samarbejde for PREGO, som den dag i dag stadig står for godt håndværk og gennemført design.
2015
2017
PREGO VINDER INTERNATIONAL DESIGN AWARD FOR BEDSTE DESIGNERSOLBRILLE
I 2017 vinder PREGO innovativ design award for bedste designersolbrille ved Nana Woody and John-awardshowet. Det gennemsyrer vores DNA - vi vil være innovative - altid - og det kommer til udtryk i vores arbejde både i form af vores produkter og i form af den måde, vi skaber vores produkter på. Denne award var en anerkendelse fra branchen og et bevis på, at vi endnu engang lykkedes med netop dette.
2017
2020
DANNY BLIVER EN DEL AF PREGO-FAMILIEN
I 2020 bliver Danny en del af PREGO. Han bringer fashion industriens vinkel med ind i partnerskabet, fordi han i mange år har været en del af den verden. Det er en unik mulighed for PREGO, fordi det giver nye øjne på den del af forretningen. Danny passer perfekt ind i PREGO-familien, fordi han elsker at gøre en forskel i verden, sætte sit aftryk, have det sjovt imens og lave produkter af ordentlig kvalitet. Et match made in heaven i vores øjne. Vi er rigtigt glade for, at Danny havde lyst til at komme med ombord.
2020
2020
PREGO INDGÅR PARTNERSKAB MED PLASTIC BANK
I 2020 indgår PREGO også partnerskab med Plastic Bank. Vi starter samarbejdet med Plastic Bank op, fordi de passer perfekt til vores vision om at skabe social værdi og bæredygtighed, og fordi vi tror så meget på den mission, de er på. Derfor kunne vi slet ikke lade være med at ride med på deres bølge.
2020
Indkøbskurv
Scroll to Top